Jakubské putování v Rakousku

Byl pátek 1.června, když jsme vyrazili v rámci „fotoprojektu“ na Jakubské putování do Rakouska. Odjížděli jsme všichni plni očekávání. Po příjezdu na místo (Heidenraichstain) nás mile přivítali rakouští přátelé, kteří nás provedli svou novou budovou, která je těsně před dokončením. Poté jsme si dali malé občerstvení a vyrazili na cestu dlouhou 12 km. Ta vedla podél trati hezkou přírodou, kolem rybníků, přes louky i lesy, kde jsme dokonce vykopali poklad. Unaveni letním počasím jsme se dopotáceli na ubytovnu. Po večeři jsme si udělali hudební večer a povídali až do noci.

 

Na sobotní den jsme měli připravený opět zajímavý program. Hned po snídani jsme se vydali lesem do nedaleké rodinné sklárny ve vesnici Neu Negelberg. Tam proběhla ukázka foukání ze skla a i my jsme dostali možnost, vyzkoušet si toto staré řemeslo. Poté jsme si prohlédli muzeum a zahradu s ukázkou výrobků. Odpoledne jsme se vydali zpět na ubytovnu a cestou lesem jsme dostali za úkol posbírat vše, co nás cvrnkne do nosu. Z toho jsme pak v zahradě u ubytovny vytvořili společné umělecké dílo. Všem trochu připomínalo pštrosa. Zbytek dne jsme trávili projekcí vyfocených fotek, hraním kostek, karet, fotbálku, stolního tenisu a večer opět završili společným zpíváním.

Poslední den se nám nejvíce líbila hodinová jízda místní sklářskou úzkokolejkou, po níž jsme se dostali zpět do Heidenraichstainu. Přátelé nám také ukázali své druhé působiště a pohostili vydatným obědem. Rozloučili jsme se předáním kalendáře z fotografického kroužku a oslíka z tkalcovny. My jsme na oplátku dostali dřevěného anděla pro štěstí.

 

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.